Faktaboks

Okavangodeltaet

Okavangosumpen

Okavangodeltaet

Okavangodeltaet, sumpområde på 22 000 km² der Okavangoelven renner ut i Kalahariørkenen i Nord-Botswana. Det er verdens største innlandsdelta og har et rikt dyre- og fugleliv. I den østre delen av deltaet ligger Moremi viltreservat. Deltaet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (5)

skrev Karl Robin Vidén

Sumpområdet i Botswana, der elva Okavango renner ut, heter Okavangosumpen på normert norsk - ikke Okavangodeltaet (selv om nok mange kjenner det ved det navnet også). Kunne det ikke være bedre å bruke det normerte navnet som hovedoppslagsord og å legge det alternative navnet under OGSÅ KJENT SOM, slik at vi kan finne artikkelen under begge søkeordene?

svarte Mari Paus

Takk for innspillet! Jeg har lagt inn okavangosumpen som nøkkelord så artikkelen finnes med begge søkeordene. Lar det være opp til fagansvarlig å avgjøre om navnet bør endres.

svarte Karl Robin Vidén

Men!? Står det ikke at «Geologi og landformer i Afrika» mangler fagansvarlig? :-D

svarte Mari Paus

Det har du rett i! Kanskje en av våre andre fagansvarlige for kategorier om Afrika kan ta en kikk. Vennlig hilsen Mari

svarte Mari Paus

Hei igjen! Fagansvarlig for Botswanas geografi mener at artikkelen ikke bør skifte navn. Vennlig hilsen Mari

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg