OIE

OIE er Verdens dyrehelseorganisasjon, som har til formål å fremme det internasjonale samarbeidet om kontroll med og bekjempelse av smittsomme dyresykdommer, å samle og regelmessig publisere informasjon om forekomsten av disse sykdommene i de ulike landene og å fremme internasjonale avtaler om dyrehelsetiltak. OIE ble opprettet i 1924.

Faktaboks

også kjent som:
forkortelse for fransk Office International des Épizootiesa
Verdens dyrehelseorganisasjon

Medlemsland

Norge ble medlem 9. juni 1947. Organisasjonen gar 178 medlemsland og har byttet navn til World Organisation for Animal Health (Verdens dyrehelseorganisasjon, men fortsatt med forkortelsen OIE).

Plikter

Medlemslandene er pålagt detaljert og regelmessig rapporteringsplikt til OIE om forekomsten av smittsomme dyresykdommer. OIE utgir blant annet også en dyrehelsekode (International Animal Health Code) med anvisninger og råd når det gjelder faglige og administrative disposisjoner ved internasjonal handel med dyr og animalske produkter. Anbefalinger gitt av OIE er internasjonalt normgivende.

I 2011 kunne OIE erklære sykdommen kvegpest (rinderpest) som utryddet, takket være vaksiner og omfattende innsats på tvers av landegrensene.

Mattilsynet har ansvar for å finne Norges delegat til OIE.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg