Partiets logo.

. Begrenset gjenbruk

Nouveau Parti Anticapitaliste, fransk politisk parti (antikapitalistisk). Grunnlagt i februar 2009 som en direkte etterfølger av Ligue communiste révolutionnaire (LCR). Prosessen med å etablere partiet startet etter det franske presidentvalget i 2007. LCRs populære talsmann Olivier Besancenot fikk 4,08 prosent av stemmene som partiets kandidat under presidentvalget. Dette var en prosentmessig nedgang fra presidentvalget i 2002, da Besancenot fikk 4,25 prosent av stemmene. Valget i 2007 ble likevel regnet som et svært godt valg for LCR, som ble det største partiet etter Sosialistpartiet på fransk venstreside.

Det uttalte målet med etableringen av det nye partiet var å samle forskjellige krefter til venstre for Sosialistpartiet, i et parti med en bredere politisk plattform enn det trotskistiske LCR, som var den franske avdelingen av den fjerde internasjonale.

Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA) har ingen leder, men to talspersoner, Myriam Martin og Christine Poupin. Partiets kandidat under presidentvalget i Frankrike 2012 er Philippe Poutou.

Anbefalte lenker:

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.