Nouveau Parti Anticapitaliste

Partiets logo.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Nouveau Parti Anticapitaliste, fransk politisk parti (antikapitalistisk). Grunnlagt i februar 2009 som en direkte etterfølger av Ligue communiste révolutionnaire (LCR). Prosessen med å etablere partiet startet etter det franske presidentvalget i 2007. LCRs populære talsmann Olivier Besancenot fikk 4,08 prosent av stemmene som partiets kandidat under presidentvalget. Dette var en prosentmessig nedgang fra presidentvalget i 2002, da Besancenot fikk 4,25 prosent av stemmene. Valget i 2007 ble likevel regnet som et svært godt valg for LCR, som ble det største partiet etter Sosialistpartiet på fransk venstreside.

Det uttalte målet med etableringen av det nye partiet var å samle forskjellige krefter til venstre for Sosialistpartiet, i et parti med en bredere politisk plattform enn det trotskistiske LCR, som var den franske avdelingen av den fjerde internasjonale.

Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA) har ingen leder, men to talspersoner, Myriam Martin og Christine Poupin. Partiets kandidat under presidentvalget i Frankrike 2012 er Philippe Poutou.

Anbefalte lenker:

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg