Notodden lufthavn, Tuven, sivil, regional lufthavn i Notodden kommune, Telemark fylke. Lufthavnen ligger ca. 5,5 km fra Notodden by. Den åpnet i 1955 og eies av Notodden kommune.

23. april 1955 kom første ideen til å bygge flyplass på Notodden, og allerede 11. november samme år åpnet Notodden lufthavn. 11. desember 1955 landet Braathens SAFE som første selskap på den nye flyplassen. De fløy fra Notodden til Oslo og Stavanger fram til 1959. 

Det har i alle år vært en viss aktivitet ved flyplassen, men fra 1985 har det vært stabil rutetrafikk – mest fra Notodden mot Bergen. Det er også noe trafikk mot Stavanger, som følge av at da Hydro trappet ned sin virksomhet på Notodden ble de ansatte tilbudt jobb i oljeindustrien på vestlandet. 

Operatører har vært Partnair, Air Team og Bergen Air Transport. Sistnevnte la ned sin rute i april 2017, og ble da avløst av Airwings AS, som opererer rute til Bergen med en Beech King Air B200

Lufthavnen har også stor aktivitet med flyverksteder, almenflyging og seilflyging. Norsk Aero Klubb har sitt senter på Notodden.

Fylkesvei 152 krysser rullebanen på lufthavnen, men ved landing av store fly stenges veien.

  • Passasjerer (inkl. transitt) 2017: 2 477
  • ICAO: ENNO
  • IATA: NTB
  • Betjening: AFIS
  • Rullebane (TODA): 823/763 meter

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.