Northern Playground

Det begynte med en idé om å kunne få av seg vått undertøy uten å kle av seg.
Lokal produksjon basert i hovedsak på norske råvarer har resultert "Løkka" luen til Northern Playground.
Team "Løkka".
Av .

Artikkelstart

Northern Playground er en norsk tekstilbedrift innen sport og friluftsegmentet som startet opp i 2014, og som baserer seg i hovedsak på naturmaterialer i ull- og silkeblanding. De har produksjon i Europa, Litauen og Polen, og deler av produksjonen foregår også i Oslo.

Produkter

Mohair-geitene leverer mohair-garn til Northern Playgrounds Løkka-lua, garnet spinnes på Telespinn.
Fra Telespinn.
Av .

Bedriftens grunnlag ble lagt med oppfinnelsen Ziplongs, som var basert på gründer Jo Egil Tobiassens frustrasjon over å bli varm og svett på tur, og en idé om at det innerste og våte plagget skulle kunne fjernes uten at man måtte kle helt av seg. Longsen med glidelåser ble senere etterfulgt av Zipbody, og noen år senere, i 2014, startet Northern Playground opp med de to nevnte produktene. Senere kom Zipbra, som bygger på det samme prinsippet om å kunne kle av seg uten å ta av seg ytterbekledningen. I tillegg selger Northern Playground undertøy som vanlige truser og bh-er, T-skjorter, trøyer og longs i importert merino-ull og silkeblandinger.

Lokalt arbeid

Bedriften startet opp produksjon av enklere strikkeprodukter på Tøyen i Oslo, basert på overskuddsmaterialer fra den øvrige produksjonen. Disse sys av innvandrerkvinner i Kulmis-nettverket. I tillegg har de noe strikkeproduksjon basert på en blanding av norsk mohair-ull iblandet noe merinoull fra Sør-Afrika og Australia, spunnet på Telespinn i Telemark og strikket på Grünerløkka av innvandrerkvinner fra Quo Vadis. Produktene oppkalles etter bydelen hvor de er produsert. Som et opprør mot «Black Friday», fremmer de lokale bedrifter under «Lokal fredag».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson. 2021 (i trykk). Lettfiks – klær med ni liv. Solum Bokvennen forlag.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg