Norske Vandrerhjem

Artikkelstart

Norske Vandrerhjem er en sammenslutning av overnattingsbedrifter som har har som oppgave å bidra til å opprette og tilby turister fra inn- og utland rimelige overnattingstilbud. I 2016 bestemte Landsstyret i Norske Vandrerhjem å endre navn til Hostelling International Norge (HI Norge). Norske Vandrerhjem navnet henger fremdeles litt igjen i 2020.

Historikk

Organisasjonen ble stiftet i 1930 som Landslaget for Norske Ungdomsherberger. Den har hatt vandrerhjem-navnet fra 1988 til 2016.

Hostelling International Norge (HI Norge) er en del av den internasjonale organisasjonen Hostelling Internasjonal. HI Norge er et nettverk av 40 vandrerhjem over hele landet. Første Hostel åpnet i Trondheim i 1934.

HI Norge er tilsluttet Hostelling International (også kjent som International Youth Hostel Federation), med om lag 4000 overnattingssteder i rundt 80 land. Hostelling International ble grunnlagt i 1932 for å koordinere vandrerhjem over hele verden, og har hovedkontor i London. HI er en av verdens største internasjonale medlemsorganisasjoner med mer enn 3,7 millioner medlemmer (2018). Organisasjonen er anerkjent av UNESCO (FNs organisasjon for utdannelse, vitenskap og kultur) og har vært et tilknyttet medlem av UNWTO (FNs verdens turistorganisasjon) siden 2014.

Merkevare

HI Norge og Norske Vandrehjem benyttes begge som merkevare for HI. Noe av grunnen til dette er at hoteller, fjellstuer og vandrehjem markedsfører seg til forskjellige kundegrupper under forskjellige merkevarer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg