Norske Musikklæreres Landsforbund

Norske Musikklæreres Landsforbund, sammenslutning av musikkpedagoger, stiftet 1914. NMLL er i dag interesseorganisasjon bestående av forskjellige lokallag. Lokallagene arrangerer elevkonserter, kurs og seminarer for lærere og elever.

I årene 1924 til 1927 ble det utarbeidet og vedtatt eksamenskriterier for musikkpedagoger i Norge. Den første musikkpedagogiskeeksamen i NMLL ble avholdt i 1929. Denne eksamensordningen ble avskaffet i 1972. NMLL har siden utarbeidet egne diplomkriterier for piano og sang, og var også aktive i etableringen av musikkonservartoriene, som etter hvert overtok utdanningen av musikkpedagoger.

Musikkpedagogen er NMLLs medlemsblad som bringer fagartikler, konsertanmedelser og nyheter fra lokallagene til medlemmene.

NMLL har siden 1968 arrangert Ungdommens Pianomesterskap. Fra 1988 alternerte denne konkurransen med Ungdommens Sang- og strykermesterskap. Mesterskapet er siden 2003 et samarbeidsprosjekt med Norsk kulturskoleråd, og i dag er dette et tilbud til blåsere, gitar, piano, sang, strykere, perkusjon, duo og ensemble. Mange av Norges mest anerkjente musikere har vært deltagere og prisvinnere ved denne konkurransen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.