Norske Kokkers Landsforening

Artikkelstart

Norske Kokkers Landsforening (NKL) er en landsdekkende paraplyorganisasjon som arbeider for kokkefagets fremme og utvikling av det norske kjøkken, grunnlagt i 1954. NKL omfatter 21 kokkelaug over hele landet, og har totalt rundt 1500 medlemmer (2021).

Faktaboks

Også kjent som

Frem til 2018: Norges Kokkemesteres Landsforening

Organisasjonen utgir medlemsbladet Kjøkkensjefen (fire nummer per år), har hovedkontor i Oslo, med egen ansatt daglig leder, og arrangerer årlig norgesmesterskap i kokkekunst og norgescup for kokk- og servitørlærlinger.

NKL organiserer også de norske kokkelandslagene, som representerer Norge i internasjonale kokkekonkurranser. NKL er igjen tilsluttet Nordisk Kjøkkenchef Federation (Nordic Chefs Association) som har som mål å samle og fremme kokkefaget i Norden.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg