Norsk zoonosesenter

Norsk zoonosesenter, senter som skal ha oversikt over de til enhver tid forekommende sykdommer i Norge som kan overføres mellom dyr og mennesker (zoonoser). Etablert i 2000 som en selvstendig enhet innunder Veterinærinstituttet i Oslo. Senteret ledes av en veterinær og har et styre på 9 medlemmer fra ulike institusjoner med behov for informasjon fra senteret. Vervet som styreleder veksler mellom representant for Nasjonalt folkehelseinstitutt og Veterinærinstituttet i Oslo. I perioden 1999–2003 ble det registrert 12 forskjellige zoonoser. De hyppigst forekommende var campylobacteriose, salmonellose, gardiasis og borreliose.

Eksterne lenker

Kommentarer (3)

skrev Sverre Olav Lundal

Eg ser inga klikkbar lenkje til Norsk zoonosesenter på heimesida til Veterinærinstituttet. På organisasjonskartet finst det heller ikkje. Så spørsmålet er om senteret finst i dag, noko mykje tyder på at det ikkje gjer, jf tidlegare ikkje behandla endringsforslag.Derimot blir det gjeve ut årlege zoonoserapportar, som ser ut til å vera baserte på European Food Security Authority-rapporten og gjeld norske forhold.

svarte Guro Djupvik

Hei Sverre Olav, Det ser ut til at denne artikkelen er utdatert, som du sier. Redaksjonen jobber med en større gjennomgang av stoffet om veterinærmedisin nå, så da vil vi få en fagansvarlig til å endre dette. Takk for innspillet! Vennlig hilsen Guro i redaksjonen

svarte Guro Djupvik

PS: Jeg slettet den første av to identiske kommentarer her.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg