Norsk tele- og informasjonsbrukerforening

Norsk tele- og informasjonsbrukerforening, tidligere interesseforening som skulle ivareta telebrukernes interesser ovenfor myndigheter og leverandører, og bidra til kompetanseutvikling i brukermiljøene. Foreningen arrangerte den årlige Høstkonferansen. Medlemmer var bedrifter og andre virksomheter som var brukere av tele- og informasjonstjenester. Sekretariatet hospiterte hos Næringslivets hovedorganisasjon.

Foreningen ble stiftet i 1982 som Norsk telebrukerforening (NORTEB) etter et felles initiativ av Jan Thürmer fra Norsk Hydro, Reidar Breivik fra Statoil og Halvor Bothner-By fra Det Norske Veritas. Foreningen fikk etter hvert hundretalls større bedrifter som medlemmer.

I 20 år var foreningen norsk medlem av den internasjonale telebrukerforeningen INTUG (International Telecommunications Users Group), som arbeidet aktivt med telepolitiske spørsmål og bidro til liberaliseringen av det internasjonale telmarkedet. 

Etter innfusjonering av Norsk onlineforening ble foreningen omdøpt til Norsk tele- og informasjonsbrukerforening (NORTIB).

1. januar 2008 ble NORTIB fusjonert inn i foreningen IKT-Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.