Norsk teater- og orkesterforening

Artikkelstart

Norsk teater- og orkesterforening er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for profesjonelle, offentlig støttede virksomheter innen teater, dans, opera og musikk.

Faktaboks

Også kjent som

NTO

NTO ble stiftet i 1962 under navnet De norske teatres forening. I 1989 ble symfoniorkestrene medlemmer, og et navneskifte ble naturlig.

Medlemsorganisasjon

NTO har 47 medlemmer som består av nasjonale og regionale institusjoner innen teater, opera, orkester og dans. Dette er offentlig støttede programmerende teatre, produserende teatre og scener, profesjonelle kor, ensembler og orkestre.

På oppdrag fra Kulturdepartementet innhenter og bearbeider NTO de resultatmålene og indikatorene som medlemsinstitusjonene melder inn til Kulturdepartementet i sine årsrapporter.

Arbeidsgiverorganisasjon

Som arbeidsgiverorganisasjon slutter NTO avtaler med og/eller bistår sine medlemmer i forhandlinger med en rekke arbeidstakerorganisasjoner. NTO inngikk i 1998 en samarbeidsavtale på tariff- og forhandlingsområdet med Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Annen aktivitet

NTO er sekretariat for Norsk teaterlederforum (NTLF) og for Norsk orkesterlederforum (NOLF). NTO er ansvarlig arrangør for utmerkelsen Heddaprisen og festivalen Heddadagene. NTO har fast sete i juryen for Ibsenprisen.

NTO eier og driver nettavisen Scenekunst.no sammen med Danse- og teatersentrum, Norske Dansekunstnere og NSF. Nettavisen har egen redaktør og redigeres etter redaktørplakaten.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg