Norsk teater- og orkesterforening

NTO, er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for profesjonelle, offentlig støttede virksomheter innen musikk og scenekunst. Organisasjonen har 42 medlemmer som består av nasjonale og regionale institusjoner innen teater, opera, orkester og dans, samt offentlig støttede programmerende teatre, produserende teatre og scener, profesjonelle kor, ensembler og orkestre.

NTO ble stiftet i 1962 under navnet De norske teatres forening. I 1989 ble symfoniorkestrene medlemmer, og et navneskifte ble naturlig. 

Som arbeidsgiverorganisasjon slutter NTO avtaler med og/eller bistår sine medlemmer i forhandlinger med en rekke arbeidstakerorganisasjoner. NTO inngikk i 1998 en samarbeidsavtale på tariff- og forhandlingsområdet med Arbeidsgiverforeningen Spekter. 

På oppdrag fra Kulturdepartementet innhenter og bearbeider NTO de resultatmålene og indikatorene som medlemsinstitusjonene melder inn til Kulturdepartementet i sine årsrapporter. 

NTO er sekretariat for Norsk teaterlederforum (NTLF) og for Norsk orkesterlederforum (NOLF). NTO er ansvarlig arrangør for Heddaprisen. NTO har fast sete i juryen for Ibsenprisen.

NTO eier og driver nettavisen Scenekunst.no sammen med 6 andre bransjeorganisasjoner. Nettavisen har egen redaktør og redigeres etter redaktørplakaten.

Anbefalt lenke: 

NTOs nettsider

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.