Norsk institutt for planteforskning

Ås, opprettet 1995 ved sammenslutning av Statens forskningsstasjoner i landbruk og Statens plantevern, statlig institusjon innen bruksrettet planteforskning i jord- og hagebruk med formål å utvikle og formidle kunnskap som grunnlag for en konkurransekraftig planteproduksjon og en bærekraftig forvaltning av naturressursene.

Enheten Plantevernet, Ås, har som oppgave å drive forskning, veiledning og undervisning vedrørende skadegjørere (plantesykdommer, skadedyr og ugress) på kulturplanter, nasjonalt og internasjonalt planteparasittært arbeid for å hindre spredning av farlige skadegjørere og biologisk effektivitetsprøving av plantevernmidler. Opprinnelsen til institusjonen var opprettelsen av en stilling som landbruksentomolog i 1891 (fra 1894 statsentomolog), og i 1919 statsmykolog for plantesykdommer og i 1948 ugressbiolog for ugress. Organisert som institusjon 1941.

I 2006 ble Planteforsk, Jordforsk (Senter for jordfaglig miljøforskning) og Norsøk (Norsk senter for økologisk landbruk) slått sammen til forskningsinstituttet Bioforsk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.