Norsk institutt for planteforskning

Artikkelstart

Norsk institutt for planteforskning, også kjent som Planteforsk, var en statlig institusjon innen bruksrettet planteforskning i jord- og hagebruk med formål å utvikle og formidle kunnskap som grunnlag for en konkurransekraftig planteproduksjon og en bærekraftig forvaltning av naturressursene.

Faktaboks

Også kjent som
Planteforsk

Instituttet ble opprettet i 1995 ved en sammenslutning av Statens forskningsstasjoner i landbruk og Statens plantevern.

Enheten Plantevernet, Ås, har som oppgave å drive forskning, veiledning og undervisning vedrørende skadegjørere (plantesykdommer, skadedyr og ugress) på kulturplanter, nasjonalt og internasjonalt planteparasittært arbeid for å hindre spredning av farlige skadegjørere og biologisk effektivitetsprøving av plantevernmidler.

Opprinnelsen til institusjonen var opprettelsen av en stilling som landbruksentomolog i 1891 (fra 1894 statsentomolog, se entomologi), og i 1919 statsmykolog for plantesykdommer og i 1948 ugressbiolog for ugress. Virksomheten ble organisert som en institusjon i 1941.

I 2006 ble Planteforsk, Jordforsk (Senter for jordfaglig miljøforskning) og Norsøk (Norsk senter for økologisk landbruk) slått sammen til forskningsinstituttet Bioforsk. Bioforsk ble 1. juli 2015 fusjonert inn i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg