Norsk institutt for planteforskning

Ås, opprettet 1995 ved sammenslutning av Statens forskningsstasjoner i landbruk og Statens plantevern, statlig institusjon innen bruksrettet planteforskning i jord- og hagebruk med formål å utvikle og formidle kunnskap som grunnlag for en konkurransekraftig planteproduksjon og en bærekraftig forvaltning av naturressursene.

Enheten Plantevernet, Ås, har som oppgave å drive forskning, veiledning og undervisning vedrørende skadegjørere (plantesykdommer, skadedyr og ugress) på kulturplanter, nasjonalt og internasjonalt planteparasittært arbeid for å hindre spredning av farlige skadegjørere og biologisk effektivitetsprøving av plantevernmidler. Opprinnelsen til institusjonen var opprettelsen av en stilling som landbruksentomolog i 1891 (fra 1894 statsentomolog), og i 1919 statsmykolog for plantesykdommer og i 1948 ugressbiolog for ugress. Organisert som institusjon 1941.

I 2006 ble Planteforsk, Jordforsk (Senter for jordfaglig miljøforskning) og Norsøk (Norsk senter for økologisk landbruk) slått sammen til forskningsinstituttet Bioforsk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.