Norsk institutt for planteforskning

Ås, opprettet 1995 ved sammenslutning av Statens forskningsstasjoner i landbruk og Statens plantevern, statlig institusjon innen bruksrettet planteforskning i jord- og hagebruk med formål å utvikle og formidle kunnskap som grunnlag for en konkurransekraftig planteproduksjon og en bærekraftig forvaltning av naturressursene.

Faktaboks

Også kjent som
Planteforsk

Enheten Plantevernet, Ås, har som oppgave å drive forskning, veiledning og undervisning vedrørende skadegjørere (plantesykdommer, skadedyr og ugress) på kulturplanter, nasjonalt og internasjonalt planteparasittært arbeid for å hindre spredning av farlige skadegjørere og biologisk effektivitetsprøving av plantevernmidler. Opprinnelsen til institusjonen var opprettelsen av en stilling som landbruksentomolog i 1891 (fra 1894 statsentomolog), og i 1919 statsmykolog for plantesykdommer og i 1948 ugressbiolog for ugress. Organisert som institusjon 1941.

I 2006 ble Planteforsk, Jordforsk (Senter for jordfaglig miljøforskning) og Norsøk (Norsk senter for økologisk landbruk) slått sammen til forskningsinstituttet Bioforsk.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg