Norsk tolkeforening (NTF) er en fag- og interesseforening for profesjonelle tolker i Norge. Foreningen ble stiftet 27. januar 2004 i Oslo, og har medlemmer fra hele landet. NTFs formål er:

• Samle alle tolker som tilfredsstiller foreningens krav, om felles faglige, sosiale og økonomiske interesser;• Virke for et høyt faglig og etisk nivå hos medlemmene;• Sikre en uavhengig tolkeprofesjon med høy kvalitet i yrkesutøvelsen;• Virke for tolkenes generelle anseelse og innflytelse, herunder fremme god tolkeskikk;• Utvikle relevante medlemstilbud, og delta i arbeidet med videre- og etterutdanningVirke for medlemmenes interesser mht. lønns- og arbeidsforhold og• Representere medlemmene utad, og drive informasjonsvirksomhet om tolkene og foreningen.

NTF jobber blant annet for at tolking skal bli en profesjon med beskyttet tittel og for at det offentlige etablerer formelle kriterier for å skille mellom profesjonelle og ikke-profesjonelle tolker, slik at personer som ikke tilfredsstiller disse kompetansekriteriene ikke skal kunne praktisere tolkeyrket. Videre jobber NTF for at yrket får et normert utdanningsløp, slik at alle tolker skal ha mulighet til å skaffe seg formelle kvalifikasjoner.

Norsk Tolkeforening sin hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.