Norsk Journalistlag

Artikkelstart

Norsk Journalistlag er en landsomfattende fagorganisasjon for redaksjonelle medarbeidere i norske medier. Organisasjonen ble stiftet i 1946. Norsk Journalistlag er medlem av bransjeorganisasjonen Norsk Presseforbund.

Faktaboks

Også kjent som
NJ

Organisasjon

Norsk Journalistlag har sekretariat i Oslo og har rundt 8000 medlemmer, hvorav omkring 600 frilansmedlemmer, 500 studentmedlemmer og omkring 1250 pensjonistmedlemmer (2021). Landsmøtet er Norsk Journalistlags øverste organ og velger et landsstyre bestående av 15 medlemmer. Det daglige arbeidet styres av leder og nestleder og sekretariatslederen.

Virksomhet

Norsk Journalistlag forhandler på vegne av medlemmene i tariff- og lønnsspørsmål med Mediebedriftenes Landsforening (aviser og ukepresse) og Arbeidsgiverforeningen Spekter (NRK). Journalistlaget har også tariffavtaler for sine medlemmer i forskjellige kringkastingsbedrifter. Norsk Journalistlag er også en mediepolitisk organisasjon og jobber med spørsmål om opphavsrett, ytringsfrihet og presseetikk. Norsk Journalistlag utgir bladet Journalisten kvartalsvis samt nettavisen journalisten.no.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Ottosen, Rune: Fra fjærpenn til Internett : journalister i organisasjon og samfunn, 1996, isbn 82-03-26128-0, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg