Norrøna (bedrift)

Artikkelstart

Norrøna, et av de ledende norske selskaper innen friluftsprodukter. Norrøna spesialiserer seg på ski, snowboard, friluftsliv, fjellsport, militær og jakt.

Norrøna er et familieselskap som ble grunnlagt i 1929 av Jørgen Jørgensen. I dag drives selskapet av fjerde generasjon Jørgensen, ved tippoldebarnet med samme navn som grunnleggeren.

Historikk

Jørgen Jørgensen grunnla selskapet Bredesen & Jørgensen Polar i samarbeid med Einar Bredesen i 1918. De første elementene var skinnvarer og sportsutstyr. Etter elleve år startet Jørgensen Norrøna Sport. I tillegg til ryggsekker produserte Norrøna andre produkter innen fjellsport, som telt og soveposer.

I 1948 tok sønnen Bjarne Jørgensen over bedriften og utvidet i løpet av de neste 20 årene virksomheten til å selge hagemøbler og campingutstyr. I 1953 ble Norrøna aksjeselskap.

Den tredje generasjonen av familien, med Ole Jørgen Jørgensen i spissen, spesialiserte seg igjen på fjellartikler. I 1977 lyktes selskapet med å lage den første prototypen på den første Gore-Tex jakken i Europa.

Siden 2005 har Jørgen Jørgensen drevet selskapet. Han tilhører fjerde generasjon i Jørgensen-familien.

I 2009 åpnet Norrøna sitt første utsalgssted.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg