Normisjon, norsk misjonsselskap opprettet 1. jan. 2001 som en sammenslåing av Det norske lutherske Indremisjonsselskap, Langesundsfjordens Indremisjonsselskap og Den norske Santalmisjon. Normisjon har ca. 70 000 medlemmer, deriblant ca. 23 000 i barne- og ungdomsorganisasjonen Acta. Medlemmene er fordelt på ca. 3000 voksenforeninger og ca. 600 barne- og ungdomslag organisert i 13 regioner (2006). Hovedkontor i Oslo.

Normisjon eier og driver fire videregående skoler: Tomb Jordbruksskole i Råde, Gjennestad Gartnerskole i Stokke, Øya Landbruksskole i Kvål og Kristelig Gymnasium i Oslo. Organisasjonen eier og driver dessuten 15 folkehøyskoler over hele landet og fire bibelskoler: i Oslo (Staffeldtsgate), i Hurdal (Gå Ut Senteret), i Grimstad og i Stavanger (Acta). Normisjon driver høyskole i Staffeldtsgate, og er medeier i Norsk lærerakademi i Bergen. Organisasjonen eier dessuten mer enn 30 leirsteder over hele landet, og driver et eget hotell i Innvik. Normisjon eier og driver bokhandlerkjeden Bok og Media med 22 butikker over hele Norge, og dessuten forlaget Luther.

Normisjons viktigste tidsskrift er Agenda 3.16, som fører videre tradisjonene fra Santalmisjonens organ Santalen og Det norske lutherske indremisjonsselskap organ For fattig og rik. Agenda 3.16 kommer ut månedlig i et opplag på ca. 20 000. I tillegg til dette omfattende arbeidet i Norge driver Normisjon også en betydelig misjonsvirksomhet utenlands, med ca. 50 aktive misjonærer i 9 ulike land i Afrika, Asia og Latin-Amerika: Mali, Uganda, India, Bangladesh, Bhutan, Nepal, Aserbajdsjan, Cuba og Ecuador (2006). Generalsekretær: Rolf Kjøde (2003–).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.