Norges veterinærhøgskole, høyskole i Oslo, opprettet ved stortingsvedtak 1918 og 1934, begynte sin virksomhet i 1935. Fra 1. januar 2014 er høgskolen en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU.

Veterinærhøyskolen er en vitenskapelig høyskole som utdanner veterinærer og dyrepleiere og driver forskning innenfor akvamedisin, mattrygghet, komparativ medisin og på sykdommer, helse og dyrevelferd hos pattedyr. Profesjonsstudiet i veterinærmedisin gir rett til tittelen cand.med.vet. Dyrepleierstudiet gir rett til tittelen høyskolekandidat. Begge utdanninger krever autorisasjon fra Mattilsynet. Videre tilbyr NVH masterstudier i mattrygghet og i akvamedisin og doktorgradsstudium til ph.d.-graden.

NVH er underlagt Kunnskapsdepartementet. Skolen er organisert i fire institutter (basalfag og akvamedisin, mattrygghet og infeksjonsbiologi, produksjonsdyrmedisin, sports- og familiedyrmedisin) og en forsøksdyravdeling. Til skolen hører også avdelinger for småfeforskning i Sandnes og arktisk veterinærmedisin i Tromsø. NVH samarbeider nært med Veterinærinstituttet i Oslo. Ca. 340 studenter (2005).

Norge – skole og utdanning

Hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.