Norges veterinærhøgskole, høyskole i Oslo, opprettet ved stortingsvedtak 1918 og 1934, begynte sin virksomhet i 1935. Fra 1. januar 2014 er høgskolen en del av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU.

Veterinærhøyskolen er en vitenskapelig høyskole som utdanner veterinærer og dyrepleiere og driver forskning innenfor akvamedisin, mattrygghet, komparativ medisin og på sykdommer, helse og dyrevelferd hos pattedyr. Profesjonsstudiet i veterinærmedisin gir rett til tittelen cand.med.vet. Dyrepleierstudiet gir rett til tittelen høyskolekandidat. Begge utdanninger krever autorisasjon fra Mattilsynet. Videre tilbyr NVH masterstudier i mattrygghet og i akvamedisin og doktorgradsstudium til ph.d.-graden.

NVH er underlagt Kunnskapsdepartementet. Skolen er organisert i fire institutter (basalfag og akvamedisin, mattrygghet og infeksjonsbiologi, produksjonsdyrmedisin, sports- og familiedyrmedisin) og en forsøksdyravdeling. Til skolen hører også avdelinger for småfeforskning i Sandnes og arktisk veterinærmedisin i Tromsø. NVH samarbeider nært med Veterinærinstituttet i Oslo. Ca. 340 studenter (2005).

Norge – skole og utdanning

Hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.