Norges Luftsportsforbund (NLF)

Norsk Aero Klubb, norsk organisasjon innen sivil, ikke-kommersiell luftfart, stiftet i 1928 med Roald Amundsen som første formann, i 1930 slått sammen med Norsk Luftseiladsforening. I dag er all aktivitet som tidligere ble organisert i Norsk Aero Klubb, lagt inn i organisasjonen Norges Luftsportsforbund (NLF), som organiserer idrettsformene og luftsportsaktivitetene:

fallskjermhopping, hanggliding, paragliding, seilflyging, motorflyging, mikroflyging, modellflyging, varmluftballonger.

Forbundets historie strekker seg tilbake til 1909, da Norsk Luftseiladsforening (NL) ble stiftet. I 1928 ble Norsk Aero Klubb (NAK) stiftet, med Roald Amundsen som første formann. I 1930 ble det enighet om å slå sammen NL og NAK. Norges Luftsportsforbund (NLF)ble stiftet i 1971, for å virke som en paraplyorganisasjon for idrettsgrenene fallskjermhopping og seilflyging, som på det tidspunkt var godkjent som idrett og tatt opp i Norges Idrettsforbund (NIF). Hanggliding ble tatt opp i NIF i 1980 og senere også paragliding. Luftsportstinget vedtok i år 2000 å ta opp de fire siste luftsportsgrenene; ballongflyging, modellflyging, mikroflyging og motorflyging.

I 2003 besluttet Norges Luftsportsforbunds ting og Norsk Aero Klubbs representantskapsmøte å slå sammen de to organisasjonene under navnet Norges Luftsportsforbund / Norsk Aero Klubb. I 2007 besluttet Luftsportstinget at navnet på forbundet skal være Norges Luftsportsforbund (NLF) . Forbundets øverste organ er Luftsportstinget som avholdes hvert annet år, gjerne i mars/april måned. Forbundet er tilsluttet Norges Idrettsforbund og gjennom dette den olympiske og paralympiske komite (NIF) og Federation Aeronautique Internationale (FAI). NLFs øverste organ er Luftsportstinget som avholdes hvert annet år, gjerne i mars/april måned. Organisasjonen har sekretariat i Oslo.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg