Norges Kvinne- og Familieforbund, K&F,  er en tverrpolitisk norsk kvinneorganisasjon, stiftet i 1915 under navnet Hjemmenes Vels landsforening, fra 1933 til 1997 kalt Norges Husmorforbund. Foreningen fikk sitt nåværende navn i 1997. Christiania Hjemmenes Vel (stiftet 1898), som var opphavet til forbundet, var den første husmororganisasjonen i Europa.

Forbundets formål er å arbeide for anerkjennelse av kvinners ulike valg gjennom livsfaser, for økt verdsetting av familien og for styrking av familiens posisjon. K&F driver blant annet arbeidsstuer for barn, barnehager og en utstrakt opplysningsvirksomhet med studieringer og diverse former for praktiske og teoretiske kurs. Forbundet utgir dessuten bladet Kvinner & familie (tidligere Husmorbladet, senere Kvinner i bevegelse; opplag ca. 19 000), grunnlagt i 1887.

Norges Kvinne- og Familieforbund er representert i en rekke offentlige utvalg og komiteer og er tilsluttet Nordens husmorforbund og ACWW (Associated Country Women of the World). Foreningen har hovedkontor i Oslo og ca. 4000 medlemmer fordelt på 225 lokallag (2017). Forbundsleder (2017) er Elisabeth Rusdal.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.