Norges Kvinne- og Familieforbund, K&F,  er en tverrpolitisk norsk kvinneorganisasjon, stiftet i 1915 under navnet Hjemmenes Vels landsforening, fra 1933 til 1997 kalt Norges Husmorforbund. Foreningen fikk sitt nåværende navn i 1997. Christiania Hjemmenes Vel (stiftet 1898), som var opphavet til forbundet, var den første husmororganisasjonen i Europa.

Forbundets formål er å arbeide for anerkjennelse av kvinners ulike valg gjennom livsfaser, for økt verdsetting av familien og for styrking av familiens posisjon. K&F driver blant annet arbeidsstuer for barn, barnehager og en utstrakt opplysningsvirksomhet med studieringer og diverse former for praktiske og teoretiske kurs. Forbundet utgir dessuten bladet Kvinner & familie (tidligere Husmorbladet, senere Kvinner i bevegelse; opplag ca. 19 000), grunnlagt i 1887.

Norges Kvinne- og Familieforbund er representert i en rekke offentlige utvalg og komiteer og er tilsluttet Nordens husmorforbund og ACWW (Associated Country Women of the World). Foreningen har hovedkontor i Oslo og ca. 4000 medlemmer fordelt på 225 lokallag (2017). Forbundsleder (2017) er Elisabeth Rusdal.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.