Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, norsk symfoniorkester, etablert i 2009 med fast tilhold både i Bodø og Tromsø. Førstedirigent fra 2009 er Christian Lindberg. Operasjef fra 2017 er Espen Langvik. Direktør fra 2011 er Tor Lægreid.

To profesjonelle ensembler utgjør grunnstammen i symfoniorkesteret: NOSO Sinfonietta i Bodø med 15 fast ansatte musikere og Tim Weiss som kunstnerisk leder; NOSO Kammerorkester i Tromsø med 21 musikere og Henning Kraggerud som kunstnerisk leder.

I tillegg til å holde konserter tjener Nordnorsk Opera og Symfoniorkester som orkester ved minst én operaoppsetning hver sesong, og holder ellers konserter over hele landsdelen.

På engelsk bruker symfoniorkesteret navnet Arctic Philharmonic.

Orkesteret har to hjemmearenaer, Stormen Konserthus i Bodø og Kulturhuset i Tromsø.

Stormen Konserthus åpnet i 2014. Det er oppført etter tegninger av det britiske arkitektkontoret DRDH (Daniel Rosbottom og David Howarth). Huset har tre scener: Store sal med 916 sitteplasser, Lille sal med 240 og kjellersalen Sinus med 250.

Kulturhuset i Tromsø åpnet i 1984. Det ble oppført etter tegninger av John Kristoffersen Arkitektkontor og Eigill Hallset. Etter oppussing i 2015 har Hovedscenen 613 sitteplasser, alternativt 850 stående. I kjelleren finnes Lillescenen med 120 sitteplasser og Verkstedet med 200.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.