Nordkraft AS, energikonsern med hovedkontor i Narvik, Nordland. Konsernet eies (2013) av Narvik kommune (50,01 %), Troms Kraftforsyning og Energi AS (33,33 %) og Hålogaland Kraft AS (16,66 %). Selskapet er en regional aktør med særlig vekt på produksjon av fornybar energi. Omsetning ca. 457 mill. kr., 164 ansatte (2013). Foruten datterselskapene for produksjon og nett, er selskapet engasjert i bygging av vindkraft og småkraftverk.

Datterselskapet Nordkraft Produksjon AS er en betydlig kraftprodusent og eier flere magasinkraftverk i området fra Tysfjord i sør til Nygårdsfjellet ved grensa mot Troms i nord, og er dessuten medeier i Kobbelv kraftverk. Selskapet disponerer i et normalår en produksjon på omkring 1 TWh

Datterselskapet Nordkraft Nett AS eies av Nordkraft (51 %) og Hålogaland Kraft AS (49 %). Konsesjonsområdet omfatter Narvik kommune og har ca. 12.000 målepunkter i sluttbrukermarkedet. Nordkraft Nett eier og driver både distribusjons- og regionalnett Omsetningen i 2013 var 115 mill.kr.

Forløperen til Nordkraft ble stiftet 21. desember 1913 under navnet Narvik Kommunale Elektrisitetsverk. Formålet med etableringen var  å dekke Narvik befolknings behov for energi ved egen utbygging, produksjon og distribusjon av elektrisk kraft. I 1995 ble aksjeselskapet Narvik Energi AS etablert, med Narvik kommune som 100 prosent eier. I april 2009 skiftet morselskapet navn til Nordkraft AS, etter som selskapet da var blitt en regional aktør med særlig vekt på produksjon av fornybar energi. 

Nordkraft.no

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.