Nordisk kunstforbund

Artikkelstart

Nordisk kunstforbund er en organisasjon som har som formål å utbre kjennskap til nordisk kunst, særlig ved utstillinger i og utenfor Norden. Forbundet har representanter fra hvert av de fem nordiske land. Den første fellesmønstring ble holdt i Oslo i 1946. På forbundets initiativ ble Nordiskt konstcentrum til, innviet på Sveaborg utenfor Helsinki i 1978 med en nordisk skulpturutstilling.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Kjersti Lie

I Aftenposten Morgen 16.01.1997 står følgende: "...Nordisk Kunstforbund, som har hatt en seksjon innenfor hvert land og landområde, er blitt avløst av en ny organisasjon, Nordfag. Der er det etablert en nordisk samorganisering som skal ivareta kunstnernes faglige interesser.
" Det er ikke lett å finne informasjon om dagens situasjon for NKF i Norge, men de nasjonale seksjonene i de andre nordiske landene ser ut til å leve i beste velgående. Hvis denne artikkelen er oppdatert, har du kanskje kilder med informasjon om den ble - eller ikke ble - nedlagt i 1997? "Nordfag" ser ikke ut til å ha blitt noen suksess. Dette er akronym for ulike andre foreninger i dag. Kanskje ble "Billedkunstnere i Norden" den nye foreningen? Omtalt på NBKs nettsted, men ikke aktiv nok til å få egen nettside.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg