Nordisk kunstforbund, organisasjon som har som formål å utbre kjennskap til nordisk kunst, særlig ved utstillinger i og utenfor Norden. Forbundet har representanter fra hvert av de fem nordiske land. Den første fellesmønstring ble holdt i Oslo 1946. På forbundets initiativ ble Nordiskt konstcentrum til, innviet på Sveaborg utenfor Helsinki 1978 med en nordisk skulpturutstilling.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. mars 2012 skrev Kjersti Lie

I Aftenposten Morgen 16.01.1997 står følgende: "...Nordisk Kunstforbund, som har hatt en seksjon innenfor hvert land og landområde, er blitt avløst av en ny organisasjon, Nordfag. Der er det etablert en nordisk samorganisering som skal ivareta kunstnernes faglige interesser.
" Det er ikke lett å finne informasjon om dagens situasjon for NKF i Norge, men de nasjonale seksjonene i de andre nordiske landene ser ut til å leve i beste velgående. Hvis denne artikkelen er oppdatert, har du kanskje kilder med informasjon om den ble - eller ikke ble - nedlagt i 1997? "Nordfag" ser ikke ut til å ha blitt noen suksess. Dette er akronym for ulike andre foreninger i dag. Kanskje ble "Billedkunstnere i Norden" den nye foreningen? Omtalt på NBKs nettsted, men ikke aktiv nok til å få egen nettside.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.