Nordisk Paganistforbund var en interesseorganisasjon for neopaganister (nyhedninger), grunnlagt i 1992, og oppløst i 2013. Medlemstallet lå de siste årene på rundt 200, stort sett norske wicca-tilhengere, men NPF hadde stor innflytelse ut over det.  Forbundet  var i en 20 års periode en drivkraft i fremveksten av nyhedenske religioner og religiøse strømningner, blant annet gjennom et informativt nettsted som også formidlet kontakt mellom paganister rundt om i landet.

En sentral skikkelse i NPF var Stein Jarving (Dalua, 1945-2005), som i 1988 inviterte Vivianne Crowley til Norge, der hun innvidde de første norske heksene i gardneriansk wicca. Jarving utga også Magi og heksekunst i 1999.

NPF var åpent for alle som var over 16 år og som vedkjente seg de paganistiske prinsippene om 1) kjærlighet til og fellesskap med naturen, 2) et fredelig forhold til annet liv, ansvarlighet overfor egne handlinger og det å utvikle seg selv og sine muligheter og 3) anerkjennelse av det guddommelige som overskrider kjønn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.