Nordisk Paganistforbund

Nordisk Paganistforbund var en interesseorganisasjon for neopaganister (nyhedninger), grunnlagt i 1992, og oppløst i 2013. Medlemstallet lå de siste årene på rundt 200, stort sett norske wicca-tilhengere, men NPF hadde stor innflytelse ut over det. Forbundet var i en 20 års periode en drivkraft i fremveksten av nyhedenske religioner og religiøse strømningner, blant annet gjennom et informativt nettsted som også formidlet kontakt mellom paganister rundt om i landet.

Faktaboks

Også kjent som
NPF

En sentral skikkelse i NPF var Stein Jarving (Dalua, 1945-2005), som i 1988 inviterte Vivianne Crowley til Norge, der hun innvidde de første norske heksene i gardneriansk wicca. Jarving utga også Magi og heksekunst i 1999.

NPF var åpent for alle som var over 16 år og som vedkjente seg de paganistiske prinsippene om 1) kjærlighet til og fellesskap med naturen, 2) et fredelig forhold til annet liv, ansvarlighet overfor egne handlinger og det å utvikle seg selv og sine muligheter og 3) anerkjennelse av det guddommelige som overskrider kjønn.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg