Nordahl er eit mannsnamn. Det er ein stavevariant av Nordal som via slektsnamnet Nordal går tilbake til stadnamnet Norddal(en) på Sunnmøre.

Namnet har fleire variantar: Nordahl, Nordal.

Personar med namnet Nordahl

Fyrste namneberar

Den fyrste som vart registrert med namnet, var gardbrukar Nordahl E. Nilssen, fødd 1840 i Hadsel (Nordland), busett i Øksnes i 1865. Det finst tidlegare belegg på Nordahl, f.eks. Johan Nordahl Erichsen (fødd 1809 i Bergen), men her er ikkje Nordahl eit eintydig førenamn som i Nordahl E. Nilssen.

Kjende personar med namnet Nordahl

Eit utval personar med namnet Nordahl, og som er omtalt i Store norske leksikon:

Namnestatistikk

I perioden 1900–2017 var det omtrent 70 menn (fødde i Noreg) som hadde Nordahl som det einaste førenamnet eller som det fyrste av fleire.

Av dei som heitte Nordahl i perioden 1900–2017, var det 68 prosent som hadde dette namnet som det andre førenamnet, til dømes Tor Nordahl. Dette inneber at 32 prosent hadde Nordahl som det einaste førenamnet eller som det fyrste av fleire.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg