Nobel Women's Initiative

Artikkelstart

Nobel Women's Initiative er en global fredsorganisasjon med base i Ottawa, Canada. Den ledes av seks kvinnelige Nobels fredsprisvinnere: Mairead Corrigan Maguire, Rigoberta Menchú Tum, Jody Williams, Shirin Ebadi, Tawakkol Karman og Leymah Gbowee. Organisasjonen jobber med å synliggjøre og støtte kvinners fredsinnsats over hele verden og fremme feministiske grasrotbevegelser.

Idéen til Nobel Women's Initiative oppstod under et møte mellom fredsprisvinnerne Jody Williams og Shirin Ebadi i Nairobi i 2004, hvor de diskuterte om de kvinnelige fredsprisvinnerne kunne bruke prestisjen og innflytelsen fredsprisen gir dem til å sette søkelyset på kvinners fredsarbeid. Nobel Women's Initiative ble grunnlagt i 2006 og jobber blant annet med:

  • Å støtte lederutvikling av unge kvinner. De tilbyr kvinnelige aktivister trening, verktøy og et globalt kontaktnettverk hvor de kan utvikle seg som kvinnelige fredsbyggere og også bidra til den internasjonale kvinnebevegelsen.
  • Å løfte fram kvinnestemmer i medieoffentligheten og å støtte kvinner som ønsker innflytelse i offentlig politikk.
  • Å bidra til utvikling av lokale kvinneorganisasjoner og grasrotbevegelser og legge til rette for at endring skjer nedenfra og opp.

I 2020 var Liz Bernstein organisasjonens direktør.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg