Nils m/Skils, norsk rapper, battlerapper, låtskriver og komponist. Nils m/Skils er kjent som Norges kanskje beste battlerapper og freestyler. Han har en fortid i gruppen Rossin i Pølsa Crew som deltok på Bylarm i Tromsø i 2006. Som soloartist har han gitt ut de to mixtapene Ventings og Ventings 2, mens han i 2009 utga debutalbumet Undergrunnslegende på Selvskapet Records.

Det er imidlertid i såkalt battling og improvisert rap Grønvold har gjort seg mest bemerket. Han har siden 2003 vunnet et stort antall freestyle og forberedte battles i Norge, og i 2011 gjorde han sine internasjonale debuter i begge de to battle-typene. I en battle møtes som regel to rappere for å hevde seg selv og rakke ned på motparten. En freestyle battle er mer preget av improvisering, mens i en forberedt battle har rapperen hatt mer tid til å planlegge hva han heller hun vil si i kampen.

I september 2011 gjorde Nils m/Skils seg sterkt bemerket i det internasjonale battlemiljøet ved å vinne over den kjente amerikanske battlerapperen Rone under King of the Dots' prestisjetunge mesterskap World Domination 2 i Toronto i Canada. Han ble med dette den første norske rapperen som har vunnet en battle i en av de store internasjonale turneringene.

Nils m/Skils står dessuten bak den norske battle-ligaen Skeez TV, og han utgjør sammen med tidligere Pen Jakke-medlem Skranglebein og beatboxeren Droolian gruppen Stor Overraskelse. Han samarbeider dessuten ofte med den svenske battle-rapperen Shazaam.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.