Nils m/Skils

Faktaboks

Nils m/Skils
egentlig Nils Bjelland Grønvold
Født
3. desember 1980, Gjerdrum, Akershus

Artikkelstart

Nils m/Skils er en norsk rapper, battlerapper, låtskriver og komponist. Nils m/Skils er kjent som Norges kanskje beste battlerapper og freestyler. Han har en fortid i gruppen Rossin i Pølsa Crew som deltok på Bylarm i Tromsø i 2006. Som soloartist har han gitt ut de to mikstapene Ventings og Ventings 2, mens han i 2009 utga debutalbumet Undergrunnslegende.

Battling

Nils m/Skils har i hovedsak gjort seg bemerket i battling og improvisert rap. Han har siden 2003 vunnet et stort antall freestyle og forberedte battles i Norge, og i 2011 gjorde han sine internasjonale debuter i begge de to battle-typene. I en battle møtes som regel to rappere for å hevde seg selv og rakke ned på motparten. En freestyle battle er mer preget av improvisering, mens i en forberedt battle har rapperen hatt mer tid til å planlegge hva hen vil si i kampen.

I september 2011 gjorde Nils m/Skils seg bemerket i det internasjonale battlemiljøet under King of the Dots' prestisjetunge mesterskap World Domination 2 i Toronto i Canada. Han ble her den første norske rapperen som har vunnet en battle i en av de store internasjonale turneringene.

Nils m/Skils sto dessuten bak den norske battle-ligaen Skeez TV, og han utgjør sammen med tidligere Pen Jakke-medlem Skranglebein og beatboxeren Droolian gruppen Stor Overraskelse.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg