Nils m/Skils, norsk rapper, battlerapper, låtskriver og komponist. Nils m/Skils er kjent som Norges kanskje beste battlerapper og freestyler. Han har en fortid i gruppen Rossin i Pølsa Crew som deltok på Bylarm i Tromsø i 2006. Som soloartist har han gitt ut de to mixtapene Ventings og Ventings 2, mens han i 2009 utga debutalbumet Undergrunnslegende på Selvskapet Records.

Det er imidlertid i såkalt battling og improvisert rap Grønvold har gjort seg mest bemerket. Han har siden 2003 vunnet et stort antall freestyle og forberedte battles i Norge, og i 2011 gjorde han sine internasjonale debuter i begge de to battle-typene. I en battle møtes som regel to rappere for å hevde seg selv og rakke ned på motparten. En freestyle battle er mer preget av improvisering, mens i en forberedt battle har rapperen hatt mer tid til å planlegge hva han heller hun vil si i kampen.

I september 2011 gjorde Nils m/Skils seg sterkt bemerket i det internasjonale battlemiljøet ved å vinne over den kjente amerikanske battlerapperen Rone under King of the Dots' prestisjetunge mesterskap World Domination 2 i Toronto i Canada. Han ble med dette den første norske rapperen som har vunnet en battle i en av de store internasjonale turneringene.

Nils m/Skils står dessuten bak den norske battle-ligaen Skeez TV, og han utgjør sammen med tidligere Pen Jakke-medlem Skranglebein og beatboxeren Droolian gruppen Stor Overraskelse. Han samarbeider dessuten ofte med den svenske battle-rapperen Shazaam.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.