Nedre Elvehavn. Restaurantene ved Solsiden kjøpesenter er et populært treffsted. Dokken kan tørrlegges eller være fylt med vann. Som tørralgt blir det arrangert konserter eller andre evenementer her. Om vinteren legges is, slik at barna kan gå på skøyter.
.

Nedre Elvehavn er en ny og moderne bydel i Trondheim, vokst frem på det gamle verftsområdet etter Trondhjems Mekaniske Værksted og Ørens mekaniske Verksted. Området ligger på østsiden av Nidelva, mellom Bakke bru i sør og Nidelv bru/Dyre Halses gate i nord. Utbyggingen startet i 1996 og omfatter både næringsvirksomhet og leiligheter i moderne blokker nær havna.

Faktaboks

Også kjent som

Solsiden, navnet på kjøpesenteret og restaurantrekken på nordsiden av dokken

Kjøpesenteret Solsiden ligger sentralt på området, som også omfatter kulturhuset Dokkhuset, et konserthus for jazz og kammermusikk, og kunstmuseet Gråmølna, som er en avdeling av Trondheim Kunstmuseum. Inkludert kjøpesenteret huser bydelen nærmere 200 virksomheter og serviceinstitusjoner av alle slag.

Området i og omkring Solsiden inneholder en mengde restauranter og utesteder som er blitt svært populære blant byens befolkning og studenter. Adkomst fra Midtbyen er via Bakke bru eller gangbrua Verftsbrua (populært kalt Blomsterbrua) som krysser over elva fra Brattøra.

Kart

Nedre Elvehavn
Nedre Elvehavn
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg