Naurus flagg ble antatt på uavhengighetsdagen 31. januar 1968. Det har proporsjonene 1:2.
.
Lisens: Gnu FDL
Våpen

Det hvite symbolet med triangel og kors er det gamle symbolet for fosfor. Det er valgt fordi fosfat er en av landets viktigste inntektskilder.

Våpen
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Naurus flagg er blått, delt av en horisontal smal gul stripe. Nederste halvdel er belagt med en hvit, tolvtagget stjerne. Stjernen representerer øya, taggene de opprinnelige 12 stammene på øya. Den gule stripen representerer ekvator. Stjernens posisjon under stripen viser landets posisjon en halv grad sør for ekvator. Marshalløyenes flagg viser på samme måte øyrikets posisjon nord for ekvator.

Flagget ble antatt da Nauru ble selvstendig 31. januar 1968. Øya var en tysk koloni fra 1888 til til 1914 og ble i 1919 etter oppdrag av Folkeforbundet et mandatområde styrt av Australia, Storbritannia og New Zealand. Etter japansk okkupasjon i 1942–1945 ble øya et tilsynsområde styrt av Australia på vegne av de samme statene til 1968.

Våpenet

Våpenet har delt skjold: Øverste halvpart har på oransje bunn det gamle symbolet for fosfor, hvitt kors over hvit triangel (fosfat er landets viktigste inntektskilde), mens nederste halvpart er delt i to felter og viser til venstre en fregattfugl over bølgende hav, og til høyre er det en kvist med tomanoblomster på blå bunn. Skjoldet er omrammet av kokospalmeblad. Over skjoldet er den tolvtaggede stjernen og landets navn på naurisk, Naoero, under et tekstbånd med mottoet God's will first, 'Guds vilje først'.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg