Nauru internasjonale lufthavn, Boe

Lufthavnen er den eneste lufthavn på Stillehavsøya og republikken Nauru i øyområdet Mikronesia. Republikken har ca. ca. 8000 innbyggere. Lufthavnen ligger i bydelen Boe syd-sydvest på øya.   

Lufthavnen ble bygget av den japanske okkupasjonsmakt under den 2. verdenskrig ved hjelp av utkommandert arbeidskraft og ble tatt i bruk i 1943. Etter krigen ble lufthavnen overdratt til sivile myndigheter. Etter at naturlige forekomster av guano (fuglegjødsel) ble uttømt, har øyriket hatt betydelige finansielle problemer og har derfor satt lufthavnen til salgs.

Republikken har også hatt sitt eget flyselskap ved navn Nauru Airlines (Our Airline), som har hatt ruter til øystater i Stillehavbassenget samt til Australia. Selskapet har gjennomgått en rekke omorganiseringer, men opererer nå uavhengig av republikken og under australsk regulering. Flytypen er Boeing 737, som trafikkerer ruter mellom Nauru og Brisbane i Australia, samt til andre øyer i regionen.   

Lufthavnens hjemmeside: (ingen) Flyselskapets hjemmeside: http://nauruairlines.com.au/

Rullebane 12/30: 2.150 meter (rullebanens kompassretning, f. eks. 18/36 = 180° / 360° ) ICAO: ANYN (kode anvendt av lufttrafikktjenester og luftfartsselskaper i f. m. planlegging av flyginger)

IATA: INU  (kode anvendt av flyselskapenes rutetabeller, booking programmer og bagasje- og fraktforsendelser)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.