Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen, landsomfattende humanitær helseorganisasjon, stiftet 1910 under navnet Den norske Nationalforening mot Tuberkulosen, omdøpt i 1963. Spilte i årene frem til den annen verdenskrig en ledende rolle i tuberkulosearbeidet i Norge. Foreningen har, etter hvert som tuberkulosen gikk tilbake, utvidet sitt arbeidsfelt og har nå som hovedformål å bedre folkehelsen gjennom forskning, opplysning og praktiske tiltak. Satsningsområder er hjerte-kar-sykdommer, nyfødtmedisin, barn og familie, eldre, belastningslidelser samt turberkulosearbeid i den tredje verden.

Foreningen finansierer en omfattende forskningsvirksomhet.. Grunnla 1954 Nasjonalforeningens gerontologiske institutt (overtatt av staten og administrativt underlagt Sosial- og helsedepartementet i 1973, senere innlemmet i Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring, NOVA).

Nasjonalforeningen for folkehelsen har 2006 vel 750 helselag med ca. 60 000 medlemmer. Utgir tidsskriftet Helsenytt for alle.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.