Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen, landsomfattende humanitær helseorganisasjon, stiftet 1910 under navnet Den norske Nationalforening mot Tuberkulosen, omdøpt i 1963. Spilte i årene frem til den annen verdenskrig en ledende rolle i tuberkulosearbeidet i Norge. Foreningen har, etter hvert som tuberkulosen gikk tilbake, utvidet sitt arbeidsfelt og har nå som hovedformål å bedre folkehelsen gjennom forskning, opplysning og praktiske tiltak. Satsningsområder er hjerte-kar-sykdommer, nyfødtmedisin, barn og familie, eldre, belastningslidelser samt turberkulosearbeid i den tredje verden.

Foreningen finansierer en omfattende forskningsvirksomhet.. Grunnla 1954 Nasjonalforeningens gerontologiske institutt (overtatt av staten og administrativt underlagt Sosial- og helsedepartementet i 1973, senere innlemmet i Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring, NOVA).

Nasjonalforeningen for folkehelsen har 2006 vel 750 helselag med ca. 60 000 medlemmer. Utgir tidsskriftet Helsenytt for alle.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.