Nairo Quintana

Faktaboks

Nairo Quintana

Nairo Alexander Quintana Rojas

Født
4. februar 1990, Boyacá, Colombia
Quintana er blant de beste sammenlagtrytterne i verden og vant blant annet sammenlagtseieren i Italia rundt i 2014. Han har også kommet på 2. plass i Frankrike rundt to ganger.

Nairo Quintana er en colombiansk landeveissyklist som sykler for Movistar Team. Klatrespesialisten Quintana er blant verdens fremste sammenlagtryttere og vant blant annet sammenlagtseieren i Italia rundt 2014, og Spania rundt i 2016.

Karriere

Allerede 23 år gammel hevdet Quintana seg blant verdens beste syklister i 2013 da han vant Baskerland rundt og tok klatretrøyen og 2.-plass i Frankrike rundt, bak Chris Froome. Quintana tok sin hittil største store seier i karrieren da han vant sammenlagtseieren i etapperittet Italia rundt i 2014, i tillegg vant han 16. og 19. etappe i rittet.

I 2015 vant han Tirreno-Adriatico og tok igjen 2.-plass og ungdomstrøya i Frankrike rundt. I 2016 tok han sammenlagtseieren i Spania rundt og vant etapperittene Catalonia rundt og Romandie rundt. I 2017 vant Quintana sin andre seier i Tirreno-Adriatico og tok 2. plass i Italia rundt. I 2018 og 2019 vant Quintana èn etappe i Frankrike rundt.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg