Faktaboks

Etymologi

sammensatt av nacke 'bergknatt' og å 'elv'

Nacka
Det trange Skurusundet skiller kommunens fastlandssdel (til venstre) fra den delen som ligger på Ormingelandet, en del av Värmdö.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Nacka er en kommune i Sverige, i Södermanland og Uppland; den er 96 km2 stor og har 109 000 innbyggere (2022). Nacka tilhører Stockholms län og inngår i byregionen Stor-Stockholm. Den nordlige delen av kommunen, med kommunesenteret Nacka og indre del av øya Värmdö, har tett bebyggelse som er sammenhengende med Stockholm. 78 000 av kommunens innbyggere regnes til Stockholm tettsted.

I sørøst ligger tettstedet Fisksätra (8000 innbyggere) og badestedet Saltsjöbaden (9500 innbyggere). Den sørlige delen av kommunen er skogkledd med myr og mindre innsjøer.

Flere store industrikonserner har sitt hovedkontor i kommunen, blant annet Ericsson og Atlas Copco. Kommunesenteret Nacka fikk byrettigheter i 1949.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg