NPCIL, Nuclear Power Corporation of India Limited, indisk energiselskap som eies av den indiske stat og som er ansvarlig for landets produksjon av kjernekraft. Selskapet er organisert direkte under det indiske atomenergidepartementet DAE (Department of Atomic Energy).  

Selskapet ble opprettet i 1987 med det formål å bygge og drifte kjernekraftverk i overensstemmelse med regjeringens planer og programmer. I 2013 leverte selskapet 34 TWh kjernekraft til den indiske elforsyningen. Selskapet har nå ansvaret for driften av 22 kjernereaktorer med en samlet kapasitet på 6219 MWe.

NPCIL har også et formelt samarbeid med BHAVINI (Bharatiya Nabhikiya Vidyut Nigam Ltd), som er at annet statlig selskap under DAE. Dette selskapet ble etablert i 2003 og har fått som oppdrag å utvikle landets første hurtige formeringsreaktor. Denne reaktoren vil være et viktig skritt på veien til å fullføre Indias langsiktige program for å etablere en kjernebrenselsyklus basert på thorium. Kraftverket er ventet å komme i drift i 2017 og BHAVINI vil da bli det andre energiselskapet i India som produserer kjernekraft.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.