NOREPS

Artikkelstart

Norwegian Emergency Preparedness System, NOREPS, var en del av kriseberedskapen i norsk humanitær bistand fra det ble etablert i 1991 til det ble nedlagt i 2018. NOREPS tilbød varer og tjenester til nødhjelpsoperasjoner.

Faktaboks

Også kjent som
Norwegian Emergency Preparedness System (NOREPS)

Gjennom samarbeid mellom norske myndigheter, frivillige organisasjoner og bedrifter var det mulig for NOREPS å tilby FN og humanitære organisasjoner rask tilgang til produkter som tilfredsstilte høye kvalitetskrav og kunne tas i bruk umiddelbart ved behov. I tillegg organiserte NOREPS forhåndslagring av nødhjelpsprodukter i mange land over hele verden. Målet var å kunne mobilisere forhåndslagrede produkter i løpet av ett døgn og at trenet fagpersonell skulle være på vei til nødhjelpsområder i løpet av tre døgn.

Gjennom sin historie hadde NOREPS litt skiftende funksjon og organisering, men de siste årene var systemet organisert som et samarbeid mellom Utenriksdepartementet, Innovasjon Norge, norske humanitære organisasjoner, Direktoratet for samfunnssikkerhet og sivilt beredskap og rundt 60 norske bedrifter, med Innovasjon Norge som sekretariat.

Utenriksdepartementet besluttet å legge ned NOREPS i 2018, og bevilget samtidig midler til et innovasjonsprogram, The Humanitarian Innovation Programme, som dekker noen av de samme funksjonene.

Les videre i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg