NLA Høgskolen

Artikkelstart

NLA Høgskolen er en privat kristelig høgskole. Den har sin opprinnelse i Norsk Lærerakademi, grunnlagt i 1968 i Bergen. Høgskolen er senere sammenslått med andre utdanningsinstitusjoner med kristent verdigrunnlag.

Faktaboks

Også kjent som

Norsk Lærerakademi

NLA høgskolen har omlag 2000 studenter fordelt på tre campus: NLA Høgskolen Bergen, NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand og NLA Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo.

Høgskolen driver forskning og undervisning innen fagene pedagogikk, lærerutdanning, barnehagelærerutdanning, teologi, religion og filosofi, interkulturelle studier, journalistikk, medier og kommunikasjon, musikk, økonomi og administrasjon og idrettsfag.

Organisasjon

Skolen eies og drives av syv kristelige organisasjoner:

Historikk

Norsk Lærerakademi åpnet i Bergen i 1968 med studier i kristendom, og fra 1976 med studier i pedagogikk. Bakgrunnen for initiativet til å etablere skolen var bekymring for kristendomsundervisningens stilling i det offentlige skoleverket. I 1995 etablerte skolen seg som NLA Lærerhøgskolen og ble en fullverdig lærerhøyskole for allmenn- og førskolelærerutdanning.

Mediehøgskolen Gimlekollen og Høgskolen i Staffeldtsgate ble fusjonert med NLA Høgskolen 1. januar 2013. Dermed fikk NLA Høgskolen virksomhet i tre norske byer, Kristiansand og Oslo i tillegg til Bergen.

Mediehøgskolen Gimlekollen var etablert i Kristiansand i 1981 som en del av Gimlekollen Mediesenter. Mediehøgskolens formål var å tilby en journalistutdanning fundert på et kristent verdigrunnlag. Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo hadde en lengre forhistorie. Den hadde sin opprinnelse som bibelskole og ble etablert av Det norske lutherske Indremisjonsselskap (i dag en del av Normisjon) i 1916.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg