NKL, grunnlagt 1954, landsdekkende paraplyorganisasjon som arbeider for kokkefagets fremme og utvikling av det norske kjøkken. Omfatter 23 kokkelaug fordelt over hele landet; totalt ca. 1200 medlemmer (2009). Utgir medlemsbladet Kjøkkensjefen (6 nummer per år). Hovedkontor i Stavanger. Leder (fra 2007): Håkon Reigstad.

NKL driver fra 1996 prosjektet Det Norske Kjøkken, og i samarbeid med lokalavdelingene i henholdsvis Møre og Romsdal og Rogaland arrangeres årlig norgesmesterskap i kokkekunst og norgescup for kokk- og servitørlærlinger.

NKL organiserer også det norske kokkelandslaget, som representerer Norge i internasjonale kokkekonkurranser.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.