NKL, grunnlagt 1954, landsdekkende paraplyorganisasjon som arbeider for kokkefagets fremme og utvikling av det norske kjøkken. Omfatter 23 kokkelaug fordelt over hele landet; totalt ca. 1200 medlemmer (2009). Utgir medlemsbladet Kjøkkensjefen (6 nummer per år). Hovedkontor i Stavanger. Leder (fra 2007): Håkon Reigstad.

NKL driver fra 1996 prosjektet Det Norske Kjøkken, og i samarbeid med lokalavdelingene i henholdsvis Møre og Romsdal og Rogaland arrangeres årlig norgesmesterskap i kokkekunst og norgescup for kokk- og servitørlærlinger.

NKL organiserer også det norske kokkelandslaget, som representerer Norge i internasjonale kokkekonkurranser.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.