NHO Service og Handel

Artikkelstart

NHO Service og Handel er en norsk bransje- og arbeidsgiverorganisasjon, den tredje største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Organisasjonen ble til i 2017 ved en sammenslåing mellom NHO Service og NHO Handel. NHO Service ble etablert i 1989 som Servicebedriftenes Landsforening, og fikk sitt senere navn i 2007.

NHO Service og Handel organiserer omkring 7400 medlemsbedrifter som har 87 500 årsverk fordelt på 110 000 ansatte (2021). Medlemsbedriftene omsetter for ca. 144 milliarder kroner i året.

Organisasjonen omfatter bedrifter innenfor blant annet renhold, bemanning, helse og velferd, attføringsbedrifter, sikkerhet, kantinedrift og reisebyråer. Organisasjonen forhandler om en rekke tariffavtaler med blant annet Landsorganisasjonen i Norge (LO), Handel og kontor i Norge, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Norsk Sykepleierforbund og en rekke andre.

Hovedkontoret ligger i Oslo. Administrerende direktør er Anne-Cecilie Kaltenborn, som i 2016 etterfulgte Petter Furulund, som hadde vært direktør siden 1989. Styreleder er Maalfrid Brath fra Manpower AS.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg