Nørholm, gammel herregård i Grimstad kommune, Aust-Agder, ved Fv. 420 ca. 8 km sørvest for Grimstad. Gården, som tidligere bl.a. har tilhørt slekten Kane, ble 1918 kjøpt av Knut Hamsun, som brukte sine Nobelpris-penger til å gjøre den om til et mønsterbruk. Nørholm har et totalareal på om lag 2000 daa, hvorav det meste er skog. Hovedbygningen er oppført ca. 1830, og ble om- og påbygd i klassisistisk stil av Knut Hamsun.

Sørvika, en del av hytteiendommen som i sin tid ble utskilt og nedarvet til Knut Hamsuns sønn Tore, ble solgt sommeren 2011. Kunstneren Regine Christianne Hamsun, barnebarn av forfatteren, sto da som hjemmelshaver til eiendommen. Sørvika består av 75 meter strandlinje, små sandstrender, hytte med bruksareal på 91 kvadratmeter, bergstue med integrert svaberg, dypvannsbrygge, atelier og seks mål tomt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. august 2011 skrev Knut Are Tvedt

Eiendommen ble solgt sommeren 2011

5. august 2011 svarte Georg Kjøll

Hei Knut Are! Takk for at du påpeker salget. Jeg har nå redigert artikkelen og lagt inn ny informasjon.

Så vidt jeg forstår ved å lese dagens Agderposten er det bare hyttetomten Sørvika som er solgt, mens selve gården fortsatt er i familien. Hvis det kommer fram noen andre detaljer eller jeg har misforstått må du si ifra, så retter jeg opp igjen.

Hilsen Georg Kjøll
Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.