Næringslivets konkurranseutvalg

Artikkelstart

Næringslivets konkurranseutvalg, sentralt utvalg grunnlagt 1970 for å avgi uttalelser i saker under lov om kontroll med markedsføring av 16. juni 1972. Utvalget er organisert under Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Konkurranseutvalget uttaler seg i tvister mellom næringsdrivende om hvorvidt en form for markedsføring er i strid med markedsføringsloven.

Næringslivets Konkurranseutvalg er et responderende selvdømmeorgan i samarbeid med Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Hovedorganisasjonen Virke, Coop Norge SA, Kreativt Forum, ANFO Annonsørforeningen, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), TV 2 AS og Posten. Det har sitt mandat knyttet til markedsføringsloven kapittel 6, §§ 25-31. (Lov om kontroll med markedsføring og avtalevilkår av 01.06.2009.)

Konkurranseutvalget uttaler seg i tvister mellom næringsdrivende om hvorvidt en form for markedsføring er i strid med markedsføringsloven.

Konkurranseutvalgets uttalelser gir uttrykk for hvordan representanter for næringslivet ser på markedsføring i praksis.

Uttalelsene tillegges derfor betydelig vekt i forretningslivet og i domstolspraksis. Selv om Konkurranseutvalgets uttalelser formelt sett er rådgivende og ikke rettslig bindende, legger seriøse næringsdrivende Konkurranseutvalgets avgjørelser til grunn.

Uttalelsene sendes til sakens parter, abonnenter på Konkurranseutvalgets uttalelser og de organisasjoner som står bak Konkurranseutvalget. Konkurranseutvalgets uttalelser blir trykket og samlet i årlige hefter. Konkurranseutvalgets uttalelser er også tilgjengelige på Internett via Lovdatas abonnementssider.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg