Mysen, i Eidsberg kommune, indre Østfold. Mysen er et administrasjons-, kommunikasjons- og handelssenter, 6443 innbyggere (2016). Betydelig industri, i tettstedet og ikke minst i Hærland øst for dette, særlig næringsmiddelindustri (meieri, slakteri, mølle, kornsilo), grafisk industri og verkstedindustri. Grustak med betongvareindustri ved Mona, en større sand- og grusavsetning nord for tettstedet.

E 18 (Oslo-Ørje-Stockholm) går gjennom nordre del av tettstedet og krysses av Rv. 22 Lillestrøm-Rakkestad; fra Rakkestad forbindelser videre til Sarpsborg (Rv.111) og Halden (Fv. 22). Ellers forbindelse fra Mysen nordøstover til Rødenes i Marker (Fv. 123). Østfoldbanens østre linje har stasjon i Mysen med endestasjon for lokalforbindelse med Oslo. Herfra bussruter til hele indre Østfold.

I Mysen ligger Heggen og Frøland tingrett. likeledes videregående skole med en rekke linjer. Like utenfor tettstedet ligger Edwin Ruuds hospital (sykehjem og rehabiliteringsavdeling for Sykehuset Østfold). Museum på Folkenborg i søndre del av tettstedet. Travbane og utstillingsplass på Momarken i nord.

Eidsberg kommune har vedtatt at Mysen kan benytte betegnelsen by fra 1997.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.