Mysen - tettsted

Mysen, i Eidsberg kommune, indre Østfold. Mysen er et administrasjons-, kommunikasjons- og handelssenter, 6443 innbyggere (2016). Betydelig industri, i tettstedet og ikke minst i Hærland øst for dette, særlig næringsmiddelindustri (meieri, slakteri, mølle, kornsilo), grafisk industri og verkstedindustri. Grustak med betongvareindustri ved Mona, en større sand- og grusavsetning nord for tettstedet.

Faktaboks

Innbyggertall
6443 (2016)

E 18 (Oslo-Ørje-Stockholm) går gjennom nordre del av tettstedet og krysses av Rv. 22 Lillestrøm-Rakkestad; fra Rakkestad forbindelser videre til Sarpsborg (Rv.111) og Halden (Fv. 22). Ellers forbindelse fra Mysen nordøstover til Rødenes i Marker (Fv. 123). Østfoldbanens østre linje har stasjon i Mysen med endestasjon for lokalforbindelse med Oslo. Herfra bussruter til hele indre Østfold.

I Mysen ligger Heggen og Frøland tingrett. likeledes videregående skole med en rekke linjer. Like utenfor tettstedet ligger Edwin Ruuds hospital (sykehjem og rehabiliteringsavdeling for Sykehuset Østfold). Museum på Folkenborg i søndre del av tettstedet. Travbane og utstillingsplass på Momarken i nord.

Eidsberg kommune har vedtatt at Mysen kan benytte betegnelsen by fra 1997.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg