Musikk og dans inngår i et utall sammenhenger i dagliglivet, og ved anledninger knyttet til livs- og årssyklusen. De fleste utøverne er halvprofesjonelle og har musikken som bivirksomhet.

På grunnlag av etniske og kulturelle ulikheter kan Kenya deles inn i musikkregioner: banturegionene ved kysten, på høysletta og i vest, swahiliregionen med en viss arabisk påvirkning, den kusjittisk-somaliske regionen, den para-nilotiske og den nilotiske luo-regionen. Hver av disse fremviser karakteristiske trekk.

Selv om ren instrumentalmusikk forekommer sjelden, benyttes mange instrumenttyper: fløyte, horn, lyre, harpe, luttinstrument, musikkbue, tromme, rasle og slagidiofoner finnes i et uttall utforminger.

Kanskje særlig på grunn av at landet tidlig kom godt i gang med plateproduksjon, inntar Kenya en viktig rolle i utviklingen av østafrikansk popmusikk, eller «jazz» som den ofte blir kalt. Denne urbane stilen er dominert av elektriske gitarer og sang, med rytmer som har lokale røtter, men den har også tatt opp i seg elementer fra vestlig og pan-afrikansk popmusikk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.