Muqrin Ibn Abdulaziz Al Saud

Faktaboks

Muqrin Ibn Abdulaziz Al Saud
Født
15. september 1945, Riyadh

Artikkelstart

Muqrin Ibn Abdulaziz Al Saud, tidligere kronprins av Saudi-Arabia, utnevnt av sin halvbror, kong Salman Ibn Abdulaziz, da denne tiltrådte, 23. januar 2015, fra sin daværende stilling som andre visestatsminister. Gikk deretter av i april samme år.

Prins Muqrin har studert i Saudi-Arabia og ved høyskolen til det britiske luftvåpenet, Royal Air Force, i Cranwell. Han har også militær stabsutdanning fra USA. Prinsen sluttet seg Saudi Royal Air Force som pilot i 1964, og fikk kommando over en luftskvadron i 1970. Han bekledde deretter ulike stillinger i det saudiske luftforsvaret.

I 1980 ble prins Muqrin guvernør i Hail, en posisjon han hadde til 1999, da han ble guvernør i Madinah-provinsen. Deretter, i 2005, ble han utnevnt til sjef for den saudiske etterretningstjenesten, Al Mukhabaral Al A'mah, til han ble tatt av stillingen i 2012. Han ble deretter utpekt til rådgiver for kongen. I 2013 ble prins Muqrin utnevnt til andre visestatsminister, og dermed – i praksis – den tredje høyest rangerte, etter kongen. I 2014 ble han dertil utnevnt til visekronprins, etter sin halvbror, kronprins Salman, som i 2015 ble konge.

Prins Muqrin er den yngste gjenlevende sønn av Saudi-Arabias grunnlegger, kong Abdulaziz Ibn Saud. Prinsen er kjent for sin interesse for astronomi, såvel som kultur og landbruk.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg