Muqrin Ibn Abdulaziz Al Saud, tidligere kronprins av Saudi-Arabia, utnevnt av sin halvbror, kong Salman Ibn Abdulaziz, da denne tiltrådte, 23. januar 2015, fra sin daværende stilling som andre visestatsminister. Gikk deretter av i april samme år.

Prins Muqrin har studert i Saudi-Arabia og ved høyskolen til det britiske luftvåpenet, Royal Air Force, i Cranwell. Han har også militær stabsutdanning fra USA. Prinsen sluttet seg Saudi Royal Air Force som pilot i 1964, og fikk kommando over en luftskvadron i 1970. Han bekledde deretter ulike stillinger i det saudiske luftforsvaret.

I 1980 ble prins Muqrin guvernør i Hail, en posisjon han hadde til 1999, da han ble guvernør i Madinah-provinsen. Deretter, i 2005, ble han utnevnt til sjef for den saudiske etterretningstjenesten, Al Mukhabaral Al A'mah, til han ble tatt av stillingen i 2012. Han ble deretter utpekt til rådgiver for kongen. I 2013 ble prins Muqrin utnevnt til andre visestatsminister, og dermed – i praksis – den tredje høyest rangerte, etter kongen. I 2014 ble han dertil utnevnt til visekronprins, etter sin halvbror, kronprins Salman, som i 2015 ble konge.

Prins Muqrin er den yngste gjenlevende sønn av Saudi-Arabias grunnlegger, kong Abdulaziz Ibn Saud. Prinsen er kjent for sin interesse for astronomi, såvel som kultur og landbruk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.