Mount Pleasant lufthavn

Mount Pleasant lufthavn er hovedflyplass for Falklandsøyene, og er i tillegg flystasjon betjent av Storbritannias Royal Air Force (RAF). Lufthavnen ligger 53 kilometer sørvest for hovedstaden Stanley, på den delen av øygruppa som heter Øst-Falkland.

Faktaboks

Også kjent som

Falkland Airport

Lufthavnen ble åpnet 12. mai 1985 av prins Andrew. Flystasjonen ble bygget for å styrke forsvaret av Falklandsøyene etter Falklandskrigen i 1982, mellom britiske og argentinske styrker. Mount Pleasant erstattet den tidligere flystasjonen på Port Stanley.

Det er for det meste militær transport til og fra lufthavnen, men noen sivile flyselskap anløper i rutetrafikk. AirTanker opererer en rute til England, på vegne av RAF, mens LATAM Chile opererer en rute til Punto Arenas, Rio Gallegos og Santiago. FIGAS, et lite, lokalt selskap, opererer ruter internt på Falklandsøyene, og anløper også Mount Pleasant.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg