Moskus (jazzensemble)

Artikkelstart

Moskus er en norsk jazz- og improvisasjonstrio bestående av Anja Lauvdal på tangentinstrumenter, Fredrik Luhr Dietrichson på kontrabass og Hans Hulbækmo på trommer. Musikken deres beveger seg fra tydelige, om enn minimalistiske tema til det fullt improviserte og mer intrikate. Moskus ble i 2016 nominert til Spellemannpris i klassen Jazz for utgivelsen Ulv Ulv.

På bestilling fra Henie Onstad Kunstsenter fremførte Moskus i 2018 sin tolkning av Svein Finnerud trios album Plastic Sun (1970). Dette repertoaret har trioen også fremført i andre sammenhenger og bandet har også hentet inspirasjon fra Plastic Sun i egne komposisjoner og improvisasjoner.

Diskografi

  • Salmesykkel (2012)
  • Mestertyven (2014)
  • Ulv Ulv (2016)
  • Mirakler (2018)
  • Live på Victoria (2020)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg