Moonlight

Artikkelstart

Moonlight er en amerikansk dramafilm fra 2016 som er skrevet og regissert av Barry Jenkins. Manuset er basert på teaterstykket In Moonlight Black Boys Look Blue av Tarell Alvin McCraney.

Moonlight er delt inn i tre episoder, der seerne følger afroamerikanske Chiron i tre stadier i livet. Først møter vi Chiron som et mobbeoffer i barndommen, så som en seksuell usikker ungdom og til slutt som en ung voksen mann.

Moonlight vant Oscar-priser for beste film, beste mannlige birolle (Mahershala Ali) og beste tilrettelagte manus, samt Golden Globe for årets beste dramafilm under utdelingene i 2017. Moonlight fikk totalt åtte Oscar-nominasjoner og seks Golden Globe-nominasjoner.

Moonlight har fått særdeles gode kritikker, blant annet for den visuelle fremstillingen av Miamis utkant og for det tematiske fokuset på afroamerikanske kjønnsroller. Alex Hibbert, Ashton Sanders og Trevante Rhodes spiller Chiron i de tre ulike livsfasene, mens vennen Kevin blir spilt av Jaden Piner, Jharrel Jerome og André Holland. Janelle Monáe, Naomie Harris og Mahershala Ali har de andre viktige rollene, foto er av James Laxton og klipp er av Nat Sanders og Joi McMillon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg