Monteverdi Choir

Monteverdi Choir, britisk kor, et av verdens fremste. Det ble stiftet 1964 av dirigenten John Eliot Gardiner i anledning en fremførelse av Monteverdis Vespro della Beata Vergine i det berømte kapellet til King′s College ved University of Cambridge. Totalt har koret ca. 60 medlemmer. Gardiner har vært korets dirigent fra starten og til i dag.

Faktaboks

Uttale
– kwˈaiə

Repertoaret omfattet i utgangspunktet de store barokkverkene fra Monteverdi til Händel, men det er siden blitt utvidet med musikk fra det 19. og 20. århundre. Koret har også medvirket ved operaoppførelser, blant annet ved Opéra-Comique i Paris.

Monteverdi Choir har ofte gitt konserter og gjort innspillinger sammen med Gardiners ensembler English Baroque Soloists (stiftet 1978) og Orchestre Révolutionnaire et Romantique (stiftet 1989). Det har medvirket på over 150 plateinnspillinger.

Korets fremførelser av Johann Sebastian Bachs kantater kulminerte i 2000 ved 250-årsminnet for Bachs død, da de under tittelen Bach Cantata Pilgrimage fremførte nesten alle kirkekantatene fordelt på over 60 kirker i (hovedsakelig) England og Tyskland. I 2005 etablerte man platemerket Soli Deo Gloria, som har utgitt innspillingene av kantatene.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg