Monacos befolkning

Monaco med havnen og Monte Carlo midt i bildet. Fjellene i bakgrunnen ligger i Frankrike. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Artikkelstart

Monaco har 38 682 innbyggere (2018). I perioden fra 2008 til 2018 økte antall innbyggere i Monaco med 10,9 prosent.

Forventet levealder ved fødsel er for kvinner 93,4 år og for menn 89,4 år. Fødsels- og dødsratene per 1000 innbyggere er på henholdsvis 6,5 og 10,1. Fødselsraten per kvinne er på 1,54 barn (2018).

Urbanisering

Hele landet er urbanisert. Fyrstedømmet utgjør således et sammenhengende byområde på begge sider av den vel beskyttede havnen, og består av flere selvstendige byer: hovedstaden, Monaco-Ville, forretningssenteret La Condamine og Monte Carlo.

Befolkningens sammensetning

Bare 24,17 prosent av landets befolkning er monegaskere. 24,9 prosent av befolkningen er franskmenn, mens 21,9 prosent av befolkningen er italienere. Resten er innvandrere fra mer enn 100 nasjoner, herunder briter, sveitsere, tyskere, amerikanere og russere (2018).

Som skatteparadis er Monaco hjemsted for flere utenlandske rikfolk, og landet er et av verdens rikeste målt i inntekt per innbygger. Inntektsskatt pålegges ikke monegaskerne, men også utenlandske borgere og selskaper nyter godt av gunstige skattebestemmelser.

Religion

Cirka 90 prosent av befolkningen tilhører den katolske kirke (statskirke). De viktigste øvrige trossamfunn er den anglikanske kirke og den reformerte kirke.

Språk

Fransk er offisielt språk. Det tales også italiensk og monegaskisk, som er et italiensk-provençalsk blandingsspråk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg