Pål Moddi Knutsen er en nordnorsk sanger og låtskriver som vokste opp i Medby på Senja. Med Moddi som artistnavn har han i sjangeren vise/indie-pop gitt ut fem album og en ep. Han har en stemme med et tungt særpreg, og skriver låter på både engelsk og norsk, hvorav de norske synges på dialekt.

I 2010 ga han ut ep-en Rubbles med fire sanger, hvor to av sangene også er å finne i albumet som ble gitt ut samme år Floriography. De neste utgivelsene hans var 2013-albumene Kæm va du? og Set the House on Fire.

Set the House on Fire inneholder blant annet singlen House by the Sea. Moddi ble nominert til Spellemannprisen med Set the House on Fire i kategoriene komponist og pop.

I sjangeren vise har han blitt utdelt en Spellemannpris for albumet Kæm va du?. I dette albumet er de fleste tekstene skrevet av poeter som Ola Bremnes, Arvid Hanssen og Helge Stangnes. Disse tekstene har Moddi gjort sin egen tolkning av.

I september 2016 ga Moddi ut Unsongs, som er et album satt sammen av ulovlige sanger. Det består av hans versjoner av sanger som tidligere aldri har blitt offentliggjort av politiske grunner i de landene de har sin opprinnelse. Med dette understreker han sitt politiske engasjement som formidles gjennom kritiske tekster. Albumet ble nominert til Spellemannprisen.

Offisiell hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.