Moddi

Faktaboks

Moddi
Pål Moddi Knutsen
Født
18. februar 1987, Tromsø
Moddi under festivalen Popvenstre i 2017
Av /Rødt/flickr.
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Pål Moddi Knutsen er en nordnorsk sanger og låtskriver som vokste opp i Medby på Senja. Med Moddi som artistnavn har han i sjangeren vise/indiepop gitt ut en rekke album. Han har en stemme med et tydelig særpreg og skriver låter på både engelsk og norsk, hvorav de norske synges på dialekt.

I 2010 ga han ut EP-en Rubbles med fire sanger, hvor to av sangene også er å finne på albumet Floriography som ble gitt ut samme år. De neste utgivelsene hans var 2013-albumene Kæm va du? og Set The House On Fire, som inneholder singlen House by the Sea. Moddi ble nominert til Spellemannprisen for Set The House On Fire i kategoriene Årets komponist og Årets popsolist.

I sjangeren Årets viseartist har han mottatt en Spellemannpris for albumet Kæm va du?. På dette albumet er de fleste tekstene skrevet av poeter som Ola Bremnes, Arvid Hanssen og Helge Stangnes. Disse tekstene har Moddi gjort sin egen tolkning av.

I september 2016 ga Moddi ut Unsongs, som er et album satt sammen av ulovlige sanger. Det består av hans versjoner av sanger som tidligere aldri har blitt offentliggjort av politiske grunner i landene de har sin opprinnelse. Med dette understreker han sitt politiske engasjement som formidles gjennom kritiske tekster. Albumet ble nominert til Spellemannprisen.

I 2019 kom Like in 1968, der sangene handler om norsk våpeneksport, maktspill, klimakrise og om viktigheten av å bry seg. Samme år medvirket han på På gjensyn – 17 nye sanger av Rudolf Nilsen sammen med fem viseveteraner fra 1973-albumet På stengrunn.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg