Mithradates 6. Evpator var konge i Pontos i Lilleasia fra 120. Etter å ha erobret landene nord for Svartehavet førte han en rekke vellykkede kriger mot romerne i Lilleasia, og han ble av grekerne hilst som en befrier. Han underla seg Kappadokia og Paflagonia, og fordrev romerne fra Asia i 88, da 80 000 romere skal ha blitt massakrert.

I 84 ble han slått av Sulla, men slo tilbake senere romerske angrep. Han ble til slutt beseiret av romerne under Pompeius' ledelse i 63, og tok sitt liv. Mithradates er blitt legendarisk for sine store språkkunnskaper.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

28. februar 2009 skrev Alf Richard Bjercke

"Under de mange krigene hadde Mithradates alliert seg med de to forente folkene på østsiden av Donmunningen, asene og vanene, under høvdingene Odin og Njord. Den forente armèen slo hærføreren Lucullus, men ble deretter slått av Pompeius in 63 f.Kr., hvoretter de to folkene emigrerte nord og vestover, til de fikk land ved Uppsala av Svitjod-kongen. Odin satte igjen to av sine brødre, Ve og Vilje, til å lede de gjenværende stammefrendene ved det nåværende Asov."

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.